Vegard og verdensstjernene

Vegard Berge alias «Zebber» leder VM-tipset 2022 etter at 56 kamper og 12 bonusspørsmål er resultert. Åtte nasjoner henger med i kampen om fotballens verdenstrone.

VEGARD & VERDENSSTJERNENE: Vegard Berge topper tabellen før verdensstjernene skal gjøre opp om semifinaleplassene i FIFA World Cup 2022.

Det er kvartfinaledags i FIFA World Cup 2022. Den eneste store overraskelsen er Marokko, som gikk ubeseiret gjennom de innledende gruppekampene og eliminerte Spania i åttedelsfinalen.

Som før VM-start er favorittstempelet på Brasil, som har levert sambafotball i flere omganger. Kroatia har kontrollert seg til fredagens møte på Education City Stadium.

Heldigvis har fokuset flyttet seg vekk fra utenomsportslige temaer til det VM handler om, siden åpningskampen søndag 20. november. Vi har fått oppleve spenning, drama og utrolige hendelser.

Vinnerscoringen til Japan mot Spania huskes kanskje aller best. Ballen som tilsynelatende var ute av spill viste seg å ikke være det. Og de tre minuttene som Japan og Costa Rica lå an til å avansere fra gruppe E på bekostning av både Tyskland og Spania!

Vi husker også Saudi-Arabias snuoperasjon mot Argentina i sin åpningskamp, Sør-Koreas triumf mot Portugal, Australias eliminering av Danmark og selvsagt Marokkos drømmemesterskap til nå.

Samtlige kontinenter representert i sluttspillet. Det har aldri skjedd før.

Belgia, Tyskland, Danmark og Spania. Skuffelsene. Og selv om det har vært en del scoringer, savner vi de skikkelige fightene. Fattige to røde kort vitner om et pent og pyntelig mesterskap. Det ble aldri noe drama i de to straffesparkkonkurransene heller.

Lange kamper er blitt en vane. Aldri før har fotballkamper vært nærmere tilnærmet effektiv spilletid enn som i årets VM. Og vi har lært oss å vente på VAR-avgjørelser. Skjønt, det blir diskusjoner over dem også. Fotball er så stort og viktig at alle er berettiget til å ha en mening om det – uavhengig av kompetanse og ståsted. De endelige fasiten er likevel uomtvistelig. Det er scoringene som teller.

Hvem som blir verdensmester? Umulig å vite. Det kan bli sambafotball, argentinsk akrobatikk, kroatisk kontroll, fransk tittelforsvar, portugisisk produktivitet, flyvende hollendere, marokkansk fest – eller engelsk homecoming.

Tenk om England endelig skulle klare det. Tenk om Football’s Comin’ Home. Tenk om!!!

Hvem vinner VM-tipset?

Det er åtte kamper igjen i VM-tipset 2022, der også 12 bonusspørsmål står ubesvart. Mange poeng å spille om, men antall deltakere med vinnersjanse er begrenset.

Mange har dessuten allerede bommet på flere av de uresulterte bonusspørsmålene, så det er anslagsvis bare et tosifret antall med realistiske vinnersjanser. Premieplass (Topp 5), derimot, kan fortsatt flertallet oppnå.

Lene Skogen (Lene1301) førte an den første uken. Så overtok Patrick Stark (QPR67) og nå er det altså Vegard Berge (Zebber) som styrer. Thomas Gjørsvik (Mike Oxbrown) og Halvard Grina (Slarkepung) har blandet seg inn i toppstriden etter en god poenggivende uke.

Etter at kvartfinalene er unnagjort vil bildet bli klarere.

To 14-poengere
Patrick Stark (QPR67) og Kai Håkon Rudshagen (Enga) er de to eneste med full uttelling på Joker-valget. Begge doblet sju poeng for korrekt Kampresultat.

Av de 39 som har brukt jokeren sin har 25 fått poeng (4,6 i snitt). De fire som ikke har brukt jokeren ennå (SmebekkVilla, Rollo, Alu Alu Laukar og Kloppsmenn) ligger alle på nedre halvdel.

Vinnerodds/rangering:
1. Brasil | 2,65
2. Frankrike | 5,00
3. Argentina | 6,50
4. England | 7,00
5. Portugal | 7,50
6. Nederland | 15,0
7. Kroatia 1 34,0
8. Marokko | 34,0

Kampodds kvartfinaler:
Nederland – Argentina | 3,75 – 3,20 – 2,20
Frankrike – England | 3,05 – 3,30 – 2,45
Kroatia – Brasil | 9,25 – 5,00 – 1,37
Marokko – Portugal | 5,75 – 3,75 – 1,68

* Oddsen er hentet fra ComeOn!

Legg igjen en kommentar